maanantai 28. marraskuuta 2011

Nukelle paita ja mekko

Tyttöjen nuket kaipaavat vaatteita, joten niitä olisi nyt tarkoitus pukinkonttiin tehdä. Löysin vanhasta SK-lehdestä babybornin paidan kaavan. Muokkasin siitä sopivan ja ei kun kokeilemaan. On muuten aikamoista näpräämistä tehdä tuollaista minimini paitaa!! Paidan kaveriksi pikasurautin mekon, mutta siitä tuli vähän turhan ratakiree =/

Sovituskuvaan pääsi esikoisen Viivi-nukke.






Uudella koneella on kiva vähän leikkiä ja mekon helmasta löytyykin ihana sydäntikkaus ja paidasta hunajakennoa. Vanha kone ei pystynyt tuohon hunajakennoonkaan, sellainen kyllä löytyi, mutta ei siitä siistiä koskaan tullut!

Uusi kone

Lähdin viime viikolla Hyvinkäälle testaamaan Pfaffin select konetta. Noh eihän niillä sitä ollut, mutta tämä oli






Pfaff ambition 1.0   Ja kun olin saanut ko. koneesta tunnin esitelmän ja käyttöopastuksen, niin en yksinkertaisesti pystynyt jättämään konetta liikkeeseen ;)

Vaikka kone oli kallis ja ehkä liiankin monipuolinen mun käyttööni, niin hetkeäkään ei ole kaduttanut!! Kone toimii kuin unelma, tekee loistavaa tikkiä ja on todellan helppo käyttää, ilman mitään säätämisiä =)



Kone pääsi hyvään testiin heti ensimmäisenä aamuna, kun tyttö näki kankaan, jonka olin hakenut samalla hyvinkään reissulla kangastukusta. Ja siitähän oli saatava heti mekko =)  Tais olla ensimmäinen ompelu ikinä, joka sajui ilman ärräpäitä!!





Nämä haalarit odottivat napinläpiä varmaan 2kk ja nekin sain vihdoin tehtyä. Ei mene enään helpommaksi niidenkään tekeminen. Senkus laittaa vaatteen paininjalan alle, painaa nappia ja odottaa että napinläpi on valmis =))



Lisäksi olen ommellut joululahjoja sukulaisille, ystäville ja lapsille. Niiden kuvia en viitsi ennen joulua julkaista, että säilyy jännitys loppuun asti. Mutta sen voin paljastaa, että tänä jouluna ostolahjoja tulee olemaan vain muutama!

tiistai 22. marraskuuta 2011

Pinkit pipot

Kun ei se talvi nyt tunnu tulevan, mut pelkällä trikoopipollakaan ei enään pärjää, niin oli tehtävä vielä tälläiset pipot. Pipojen päälikangas polarfleeceä ja vuorit trikoota.










Tuli nyt oikein karkkipinkit värit, kun esikoinen pääsi valitsemaan kankaat. Mikähän mahtais olla lempiväri?

Pienemmän tytön pipoon päätin kokeilla tuollaista kukkaa. Jokainen terälehti ja keskusta on erilliset palat ja ompelin ne käsin kiinni. Kangas on velouria. Ihan ei tullut symmetrinen, mutta hauska =) Malliltaan piposta ei tullut ihan sitä mitä hain, mut kyllä tuo nyt päätä lämmittää.

perjantai 18. marraskuuta 2011

Pussukka

Päätin testata pussukan tekoa, jonka ohjeen löysin täältä.




Oli tosi helppo tehdä ja vielä helpompi olisi ollut jos ompelukoneeni olisi vähän yhteistyökykyisempi! Ei tuolta marketin halppis Evalta kai voi paljoa vaatiakaan, joten vaihtoon kyllä joutaa vielä hyvinkin pian.



Olen viime päivinä tutkaillut ompelukonetarjontaa ja tämä on noussut nyt varteenotettavaksi vaihtoehdoksi


Eli Pfaff select 3.  Tuo kiinteä yläsyöttö on se joka sai kallistumaan tähän merkkiin ja hinta (halvin mahdollinen) juurikin tähän malliin. Tarkoitus olisi ensiviikolla päästä kokeilemaan konetta liikkeeseen, jotta saisin varmistuksen siihen, että onko tämä minun uusi koneeni? Kokemuksia ko. koneesta kuulisin mielelläni?

torstai 17. marraskuuta 2011

Nukeille peitot

Tilkkulaari alkoi pullistelemaan siihen malliin, että oli tartuttava ajatuksesta toimeen ja tehtävä pukinkonttiin peitot tyttöjen nukkeleikkeihin. Kokoa peitoilla on n.50x40cm. Pääasiassa tilkut ovat trikoota, seassa muutama joustofrotee. Taustana fleece, joka on itseasiassa aikoinaan ollut osa meidän häälahjaa ( terkut Jentskulle) ja pääsi nyt uusiokäyttöön.

lauantai 12. marraskuuta 2011

Kuosiähkystä kotipaita

Osallistuin tässä taannoin unikuun terapiahuoneen 2v synttäriarvontaan ja minä joka en koskaan ole voittanut arvonnassa (paitsi niissä "joka arpa voittaa") yhtiskäs mitään, niin VOITIN lahjakortin Fabriinaan. Kiitoksia siis vaan =)

Ja mihinkäs sitä tuli lahjakortti tuhlattuakaan? No näihin ;)

Aivan ihania Desing Hamburger Lieben kankaita, mutta näitä katsellessa alkoi kuosiähky olemaan jo tosi lähellä, joten saivat jäädä vielä jemmaan ja päätin tehdä jotain pelkistettyä.






Ja siitähän tuli itselleni kotipaita. Kaavan mukaan tästä piti tulla jotain ihan muuta, mutta ajatusta oli ompelun edetessä "hieman" muutettava peitelläkseni virheitäni. Tämä onkin ensimmäinen vaate, jonka itselleni ompelen. Tai, no olen mä 10v. sitten ommellut itselleni valmistujaisasun, mutta ei siitä sen enempää!!!Paidan tummanharmaa trikoo on ostettu Eurokankaan palalaarista, resori Hannan kankaasta.


perjantai 11. marraskuuta 2011

Joogapantsit

Tai no, noista pienemmistä tais ennemminkin tulla joogaleggarit ;) Ei ihan ajatus pelittänyt kankaita leikatessa, et hitusen olis voinut punttia leventää.






Punainen velour on tilattu Royal-tuotteelta ja nyt on kyllä pakko pitää pieni mainospuhe ko. paikasta. Tilasin tätä ja pinkkiä velouria, mutta vahingossa mulle oli laitettu pinkkiä joustofroteeta. "Reklamointi" sujui loistavasti ja sain mielestäni erittäin hyvää palvelua ja sen oikeen kankaankin =) Lisäksi hyvitykseksi pinkkiä resoria. Se pinkki joustiskin oli niin ihanaa, etten mä siitäkään raaskinut luopua, joten päätin lunastaa sit senkin ;) Ei voi kun suositella =) Aion itsekin jatkossa tuolta kankaita tilailla (tosin nyt on jemmat aika pullollaan).

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Hys hys..

On tullut tehtyä tällä viikolla vähän hys hys -juttuja. Tuo tuleva isäinpäivä kun tuppaa kovaa vauhtia lähestymään, mutta niistä ehkä lisää myöhemmin =)


Jotain julkaisukelpoistakin olen saanut aikaan, eli vihdoinkin nämä tunikat ovat valmiit.





Esikoinen oli tunikastaan niin innoissaan, ettei aamulla sovituksen jälkeen siitä enään suostunut luopumaan vaan kerhoon oli tämä päällä lähdettävä =)








Päätin ekaa kertaa kaavoittaa tunikat itse tyttöjen omilla mitoilla ja täytyy kyllä sanoa, et näistä tuli just eikä melkein hyvät!! Turkoosi siis noin kokoa 104-110cm ja vihreä 80-86cm.

torstai 3. marraskuuta 2011

Tää on niin tätä...

Miks ei voi oppia pesemään kankaita HETI kun ne on ostanut ja kotiin saanut?

Piirsin tänään kaavat tyttöjen tunikoihin. Tarkoitus tehdä ne näistä kankaista, mutta enhän mä ollut "kutistus"pessyt niitä! Noh, tuolla ne nyt koneessa pyörii ja saishan ne kuivurissakin nopeasti kuivaks, mut fiilis meni jo!!!





Olen mä tänään kuitenkin jotain jo saanut aikaankin. Nimittäin jouluverhot olohuoneen ja keittiön ikkunoihin, mutta niistä postaus vasta kun pääsevät tositoimiinsa, nyt vois olla jo vähän aikaista ;)

tiistai 1. marraskuuta 2011

Aiempia ompeluksia ja tulevien suunnittelua

Lisäilen muutaman kuvan vaatteista, joita olen tehnyt aikaisemmin.


Liivimekko pienemmälle tytskälle. Kangas ostettu Kangastukusta.








Ja autotunika isommalle tytölle. Kangas mistäpä muualta kuin lasten metsolasta.


Tuntuu että TO DOO- lista senkun vaan kasvaa. Uusia ideoita tulee enemmän kuin mitä ehtii ompelemaan. Voisko vuorokauteen saada lisää tunteja? Joulupukin konttiin olisi vaikka mitä suristeltavaa. Jouluverhot ja muutama muu sisustusjuttukin olisi listalla. Isäinpäiväkin lähestyy uhkaavasti. Ja tytöille "pitäis" tehdä vaikka mitä, noista ihanista kankaista, jotka odottavat vain jalostustaan! Joten ehkä parempi, että menen NYT tekemään niistä edes jotain.