perjantai 27. tammikuuta 2012

Mekko ja laukku

Uusi Ottobre lehti (1/2012)  ilmeistyi toissaviikolla ja ensimmäistä kertaa se tuli mullekin kotiin kannettuna. Kiitos vaan joulupukille =)

Ensimmäisenä lehdestä pääsi kokeiluun tämä essumekko



Kaavasta poiketen tein mekon ilman olalta avattavia nappeja. Enkä laittanut kanttauksia. Maatuska ja vuorin punainen puuvillakangas ostettu molemmat kangastukusta.




Itselleni olen ommellut kassin tai laukun, ihan kuin vaan =).



Kaavan löysin vanhasta ottobre lehdestä (3/2003). Päällikangas kirpputorilta ja vuorina fb.n kangashamstereista ostettua mustaa vakosamettia.

Tykästyin tähän tosi paljon ja suunnitteilla onkin tehdä tästä ainakin pienempi ja vielä suurempi versio.

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Monkey Pants

Joulun jälkeen näin Aenon blogissa ihanat monkey pantsit. Ihastuin heti ja päätin jossain vaiheessa kokeilla. Inspiraation iskiessä tajusin, että kaava on ostokaava, enkä sitä siihen hätään saa. Oli siis tehtävä kaava itse. Kolme kaavaa ja kolmet pöksyt siihen vaadittiin että lopputulos miellytti ja tältä ne nyt näyttää.

Molemmat kankaat michas stoffeckelta tilattuja, täällä jo aiemmin esiteltyjäkin. Housujen koko noin 86/92cm.



Tässä ne kaksi ensimmäistä versiota.



Harmaat tein ensin, peppuosa tuli liian ylös ja leikkaus ei istunut kunnolla haarovälistä. Sitten valmistui lilat. Peppuosa istui paremmin, ehkä vähän liian alhaalla mun makuun ja näissä on sivusaumat, joista en tykännyt =/ Näiden pohjalta syntyi sitten se kolmas kaava, josta keltaiset housut on tehty! Toki nämäkin ihan käyttökelpoisia.


keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Hyvää Uutta Vuotta!!

Tämä vuosi on alkanut ompelun osalta hieman rauhallisimmissa merkeissä, mutta tänään pääsin tosi toimiin, kun sain käyttää joulupukin tuomaa lahjakorttia =) Ilmeisen kiltti olin viime vuonna ollut, kun pukki toi paljon ihania lahjoja. Yhtenä tosiaan ompeluaika lahjakortin, Aamulla äitini haki tytöt hoitoon kolmeksi tunniksi ja tälläistä sain aikaiseksi.





Sydännorsu kangas on Fabriinalta ja pinkki joustofrotee royal-tuotteelta. Paidan kaava on joku ottobreen, jonka mallia en tyhmänä ole laittanut ylös =/  Hame on leikelty vapaalla kädellä ja sen on kyllä näköinenkin!!!  =D =D


Kaula-aukon kanttauksen tein ekaa kertaa ompelukoneella ja tuli kyllä tosi siisti, vaikka itse sanonkin ;) Näin teen kyllä jatkossakin. Hihoihin tein rypytyksen joustonauhalla ja se vaatii kyllä vielä rutkasti harjoitusta.