torstai 23. helmikuuta 2012

Tule kesä tule...






Joko arvaat mitä on tullut tehtyä?

Sehän se... Mail Express tunika uusimmasta (1/2012) Ottobree lehdestä. Tämän tunikan myötä mentiin kyllä todella kauas omalta mukavuusalueelta. Olipahan homma, mutta kyllä kannatti! Ja jotta uusia asioita pääsi harjoittelemaan enemmänkin, piti näitä tehdä kerralla kaksi.


En ollut koskaan aikaisemmin tehnyt taskuja ja nyt täytyy kyllä olla ylpeä itsestään, onnistuivat meinaan odotuksia paremmin.



Raitakangas Eurokankaan palalaarista. Pallot Kangastukusta ja pilvet kangas-mallalta. Pienempi tunika kokoa 92cm ja isompi 110cm.








Näitä on kyllä tehtävä kesäksi lisää =)

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Pink Butterlfy

Kokeiluun pääsi uusimman Ottobreen (1/1012) Green Butterfly mekko, tosin meillä siitä tuli pinkki. Sopiva kangas löytyi Eurokankaan palalaarista. Jos vaan olisin tiennyt kuinka paljon tuollainen ohut liru joustofrotee pistää hanttiin uudeksi olomuodokseen syntymistä, olisin kyllä jättänyt kankaan ostamatta. Koko on 98cm leveys ja 110cm korkeus ja silti tuli mielestäni turhan leveä. Kaula-aukkoa olisi myös voinut vähän pienentää.



maanantai 13. helmikuuta 2012

Tähtipaita

Aikaisemmin valmistuneet monkey pantsit kaipasivat yläosaa, joka olikin valmiiksi leikattuna lähes 3viikkoa, ennen kuin vihdoin sain ommeltua.



Kaavana Ottobre Papana koossa 80cm, tosin helmaa ja hihoja pidensin ihan reilulla kädellä. Kankaat Michas stoffeckelta.






Housuista ei vielä sovituskuvia ollutkaan, joten ne tässä samalla.

maanantai 6. helmikuuta 2012

Liian pieni vai liian iso?

Kerrankin tuli ommeltua todelliseen tarpeeseen, vaan kuinkas sitten kävikään?

 Esikoiselle vähän pieni.
Ja kuopukselle turhan iso.

Ajatus oli lähteä tekemään tuolle isommalle tytölle fleecehaalaria. Kaava on ottobren 6/2010 jumpin´in yksinkertaistettuna, eli ilman taskuja ja yhdistin etu ja takakappaleet yksimittaisiksi. Sitten se ratkaiseva virhe. Päätin luottaa siihen että tämäkin kaava on malliltaan leveä (niin kuin useat ottobren kaavat) ja valitsin kooksi 110cm ilman saumavaroja. Jep, jep.. ei sitten ollutkaan, vaan ennemminkin malli on todella kapea, koska leveydeltään tuo olisi juuri sopiva pienemmälle tytölle, joka on 85cm pitkä.


Musta väri kun ei milläänmuotoa ole esikoisen lemppari. Päätin antaa hänen itse valita haalariin aplikaatiokuvan (jos kelpaisi niin paremmin) ja hän valitsi bambin ja sellainen siihen sitten tulikin.


En nyt tiedä mitä tämän kanssa tekisi? Yritetäänkö nyt vain pärjätä vähän turhan pienellä haalarilla vai pienennänkö haalaria, jotta se olisi sopiva tuolle pienemmälle apinalle ja teen esikoiselle uuden. Ehkä se selviää kun sitä muutama kerta on koekäytetty.

Tässä vielä näytteitä tyttöjen poseeraus taidoista. Selvästi valokuvaajan tyttöjä =)



torstai 2. helmikuuta 2012

Sydänautot päristelivät haalarihousuihin

Se oli rakkautta ensisilmäyksellä <3 Nimittäin kun näin tämän ihanan ikasyrin sydänauto velourin. Lopulta kankas päätyi minulle kangashamstereiden kautta ja lopputuotoksena siitä syntyi haalarihousut. Kaava ottobre mustikkahaalari, pienin muokkauksin.








Lisäsin haalariin pitkät resorit, jotta käyttöikä pitenisi. Tosin haalari on nyt sen verran reilu, että kesä tulee varmaan nopeammin kuin tarve kääntää resorit suoriksi.





Niskaan lisäsin "rakkaudella tehty" merkin, joita olen tilannut royal-tuotteelta.








Taisi tyttö tykätä haalareista yhtä paljon kuin äitikin, koska heti herättyään ne päälle vaati (yöpaitakin piti alle jättää ja huomaa tuttien määrä!!!) ja vasta nukkumaan mennessä illalla ne sai pois riisua. Onneksi tämä pienempi tyttö ei vielä ymmärrä  "tyttöjen ja poikien väreistä" tai kuoseista mitään, isommalle kun tätä olis ollut ihan turha markkinoida!